Datan laatu

Data on modernia pääomaa, josta on pidettävä huolta. Yhä useammat yritykset ja organisaatiot haluavat tehdä datan laadunhallinnasta jatkuvan prosessin, jolle asetetaan tavoitteita ja jota seurataan organisaation johtotasolla saakka. Datan laatu on digitalisaation, AI:n ja robotiikan tärkeimpiä ajureita.

Tiedätkö organisaatiosi omistaman datan laatutason? Miten datan laadun kehittäminen pitäisi aloittaa ja miten aiheen ympärille pitäisi organisoitua? Ota meihin yhteyttä ja varaa aika tapaamiseen niin keskustellaan, miten voimme auttaa datan laatuun liittyvissä asioissa!

Aveso Data Quality

Palvelumme kattavat seuraavat datan laadunhallinnan osa-alueet:

Nykytila-analyysi

Data Quality analysis

Toteutamme datan laadun analyysipalveluita, jossa tutkimme datan laadun nykytilanteen asiakkaidemme haluamissa tietojoukoissa. Analyysipalvelussa saat kattavat raportit ja tilanneanalyysit yrityksesi tietojärjestelmien datan laadusta, joiden avulla pystyt havaitsemaan vaadittavat datan kehitystoimet ja pullonkaulat. Palvelusta saat tuotoksena konkreettiset datan laadun virhelistat haluamistasi järjestelmistä ja tietojoukoista.

Jatkuva kehitys ja monitorointi

Data Quality improvement

Toimimme asiakkaidemme tukena datan laadun hallinnan prosessien kehityksessä. Pystymme luomaan datan laadun monitoroinnista jatkuvan prosessin, jossa pystyt seuraamaan datasi laatua helposti, reaaliajassa ja johtotasolla asti. Jatkuvan monitoroinnin ja virhelistojen tuottamien tuloksien perusteella pystymme tunnistamaan datan laadun ongelmakohdat ja pullonkaulat sekä identifioimaan tarvittavat datan laadun kehityksen jatkotoimenpiteet.

Keskitetty työkalu

Data Quality Tool

Palveluissa käytämme datan laadunhallintaan kehitettyä Aveso Data Studio -työkalua, joka mahdollistaa datan laadun ja master datan toimintojen hallitun keskittämisen ja luoda toiminnoista hallitun prosessin, mitä voit helposti seurata ja monitoroida. Voimme toteuttaa asiakkaillemme alkuun PoC (Proof of Concept) -vaiheen, jossa todennamme tuotteen toimivuuden ja tarpeellisuuden. Asiakas voi jatkaa Aveso Data Studion käyttöä osana datan laadunhallintaprosessiaan.

Asiakaskohderyhmämme

Olemme toteuttaneet kymmeniä datan laatu -projekteja niin suurille kuin keskikokoisille yrityksille. Asiakkuutemme ovat pääosin sijoittuneet valmistavan teollisuuden, energiasektorin, telekommunikaatioalan ja ilmailualan yrityksiin. Datan laadunhallintaa yleisesti tarvitaan kaikissa yrityksissä, jossa dataa on paljon.

Miksi valita Aveso?

Konsulttiemme ja työkalumme avulla pystyt luomaan datan laadunhallinnasta keskitetyn prosessin, vähentämään toimintojen manuaalisia työnvaiheita ja niistä aiheituvia virheitä sekä luomaan toiminnoista hallitun prosessin, jota voit monitoroida haluamillasi tasoilla. Esimerkkejä palveluistamme:

  • Datan laadun nykytilan kartoitus
  • Datan laatusääntöjen hallinta ja sääntöjen ajastettu/manuaalinen ajaminen
  • Datan laadun löydöslistat (lukumäärät ja suheetteliset osuudet)
  • Datan laadun monitorointi
  • Virheellisen datan korjaus
  • KPI-raportointi valituilla hakuehdoilla
Aveso logo

Kysy lisää Aveson datan laadunhallinnan ratkaisuista ja palveluista. Lähetä meille viestiä tai jätä yhteydenottopyyntö!

Klikkaamalla alla olevaa painiketta annat suostumuksesi tietojesi tallentamiseen, kiitos! Arvostamme yksityisyyttäsi, emmekä luovuta tietoja kolmansille osapuolille. Lue lisää, privacy policy.

Datan laatu migraatioprojektissa

Onko järjestelmän vaihto tai päivitys ajankohtaista ja edessä datamigraatiot vanhasta järjestelmästä uuteen? Mielestämme on erityisen tärkeää, että datan laatu huomioidaan aina ennen suuria järjestelmäprojekteja, joissa huonolaatuinen data voi pahimmassa tapauksessa vesittää koko projektin. Voimme toteuttaa datamigraatiot, niin että datan laatu on kunnossa ennen kuin data viedään kohdejärjestelmään. Ota yhteyttä datamigraatioihin liittyen tai lue lisää aiheesta datamigraation sivuilta.


Lue lisää »
Aveso dq roles

Roolikuvaukset

Asiantuntijamme palvelevat datan laadun prosessien konsultoinnissa, kehityksessä ja implementoinnissa.

Aveso dq roles

Datan laatuasiantuntijaAveso dq roles

Asiantuntijan vastuulla on datan laadun prosessin määritys, kuten tarvittavien laatusääntöjen selvitys ja toteutus. Laatuasiantuntija toteuttaa korjausprosesseja ja varmistaa yhdenmukaisen datan järjestelmissä, kuten esimerkiksi dublikaattien korjaus ja datan korjaus integraatioissa.


DatainsinööriAveso dq roles

Datainsinööri on vastuussa datalähteiden selvittämisestä ja analysoimisesta. Datainsinööri valmistelee ja tutkii tietojärjestelmien dataa jatkotoimenpiteisiin.


ProjektipäällikköAveso dq roles

Projektipäällikkö vastaa prosessin ohjaamisesta, seurannasta, priorisoinneista ja tulosten raportoinnista.

Ota yhteyttä ja kysy lisää!

Vesa

Vesa Ohlsson

Sales Director

vesa.ohlsson@aveso.fi

+358 40 5181 718