IFS Cloud 21R1 julkistukset on pidetty ja keskusteluakin on ehditty seurata jo hetken verran. Listasin etukäteen omia kiinnostuksen kohteita 8.3.2021 julkaistussa blogissa ja kommentoin niitä yksi kerrallaan alla. Mutta sitä ennen pitää mainita asiakkaamme Cimcorpin rooli IFS Cloud julkaisutapahtumassa. Suomalaisena aina lämmittää, että täältä Pohjolan perältä löytyy yrityksiä, jotka ovat globaalin kehityksen kärjessä paitsi tuotteidensa, myös sisäisten järjestelmien ja prosessien kehittämisessä. Isot onnittelut Aveson puolesta koko Cimcorpin ERP-tiimille IFS Cloud Pioneer Program -ohjelmaan pääsystä!
Sitten Aveson huomioihin ja nostoihin julkaisutapahtumasta:
- Evergreen Software – tämän osalta anti oli melko odotettu. IFS Cloudin revisiopäivitykset julkaistaan puolivuosittain (pienemmän korjauspäivitykset kuukausittain) ja asiakkaan pitää ottaa niitä käyttöön minimissään 23kk välein, jotta pysyy tuen piirissä. Vanhoissa implementoinneissa tämä tarkoittaa sitä, että muokkauksista kannattaa ehdottomasti pyrkiä aktiivisesti eroon, koska ne aiheuttavat joka tapauksessa testattavaa jokaisessa päivityksessä ja näitä on siis tulossa jatkossa useammin.
- All products into one eli kaikkien IFS-ratkaisujen tuominen yhdelle alustalle. Huoltoliiketoiminnasta saatiin hieno esimerkki heti julkaisutapahtuman alkupuolella, kun Cimcorpin huoltoteknikkoa avustettiin Service Centerin toimesta etänä. Remote assistance ja huollon reittisuunnittelu ovat totta jo nyt nyt julkaistussa versiossa.
- Choose your partner or do it yourself – eli ’IFS Build Place’. Tämä saattoi jäädä monille vähän tekniseksi ilmoitukseksi, mutta on IFS:n järjestelmähallinnan osalta suorastaan mullistava. Aikaisemmissa versioissa IFS on kokonaan hallinnoinut tätä ’build place’ tilaa, missä asiakaskohtaisen ratkaisu rakennetaan (valitut komponentit ja mahdolliset räätälöinnit). Uutinen on, että asiakas voi jatkossa itse tai esimerkiksi partnerien avustuksella hallita tätä tilaa itse ja tehdä jopa räätälöintejä itse. Suurin osa IFS-asiakkaista tuskin tätä mahdollisuutta haluaa ihan täydessä mitassa käyttää, mutta joka tapauksessa ratkaisunhallinta avataan partnereille ja asiakkaille ja väittäisin, että se on väkisinkin asiakkaan etu, että vaihtoehtoja ylipäätään on.
- Mitä tapahtui on-premise vaihtoehdolle? Hyvä, mutta tylsä(/huojentava?) uutinen on, että eipä juuri mitään. IFS:ää voi käyttää jatkossakin omassa tai valitun palveluntarjoajan konesalissa. Muistutuksena vielä, IFS:n voi vaihtaa on-premise ympäristöstä pilveen ja päinvastoin. Tällä mahdollisuudella IFS erottautuu monesta kilpailijastaan, joiden tuotteet eivät joko ole asennettavissa on-premise ympäristöihin tai joiden tuote ei ole siirrettävissä (cloud <> on-premise <> cloud), koska niiden pilvipalvelutuote on yksinkertaisesti eri tuote kuin on-premise tuote.
- Business process automation – tätä en listannut etukäteen, mutta aihe ansaitsee noston. IFS Cloudin mukana tulee IFS Business Process Automation, joka mahdollistaa prosessien suunnittelun ja automatisoinnin graafisella työkalulla. Tämä on tervetullut mahdollisuus vähemmän teknisille prosessikehittäjille ja lisäksi dokumentaatio syntyy (ainakin osittain) kehittämisen ohessa.
Siinäpä isoimpia huomioita alkuun. Seuraavissa IFS-aiheisissa blogeissa poraudumme syvemmälle IFS Cloudin syövereihin. Mutta sitä ennen mukavaa kevään alkua kaikille!
Terveisin, Sami