Aveson vuosi 2023 on ollut erittäin vilkas monellakin saralla. Edellisten vuosien panostukset ovat kantaneet hedelmää ja Aveso on vakiinnuttanut asemaansa teollisuuden tiedonhallinta- ja ERP-toimittajana. Olemme vuoden aikana toteuttaneet useita onnistuneita IFS Cloud -projekteja sekä esimerkiksi metalli- ja metsäteollisuuden datamigraatio- ja master datan hankkeita. Lisäksi kysyntä Aveson tietovarasto- ja BI-osaamiselle on hyvällä tasolla.

Vuoden 2023 kohokohtia olivat useat toteutuneet IFS Cloud -käyttöönotot. Esimerkkejä vuoden 2023 IFS Cloud -käyttöönotoista ovat Elecsterin, Junttanin ja Pori Energian onnistuneet IFS Cloud -käyttöönotot. Olemme julkaisseet edellä mainituista myös asiakastarinat verkkosivuillamme. Ensi vuoden näkymät ovat nekin erittäin positiiviset ja käynnissä on useita IFS-implementointiprojekteja, joista esimerkkeinä Bang & Bonsomerin ja ATA Gearsin IFS Cloud -projektit. Edellä mainittujen lisäksi on useampi neuvotteluiden alla oleva projekti suunniteltu ensi vuodeksi, joista tiedotamme myöhemmin lisää. 

Aveson integraatiopalveluiden ja -ratkaisujen puolella tapahtui myös paljon. Integraatiotiimimme on laajentunut ja olemme päässeet toteuttamaan entistä enemmän integraatioita erityisesti asiakkaidemme IFS Cloud -projekteissa. Kohokohta integraatiopuolella oli uusi keväällä solmittu virallinen partnerisopimus Boomin kanssa, mikä avasi Avesolle uusia mahdollisuuksia joustavampiin pilvipohjaisiin integraatioratkaisuihin ja parantamaan integraatiotiimimme kompetenssia maailmanluokan työkaluilla. Boomi on johtava palveluna toimitettava pilvipohjainen integraatioalusta (iPaaS) ja IFS teknologiapartneri. Esimerkkinä Boomi-integraatioista on Cimcorpin ja Aveson Boomi-kehitysprojekti. Ensi vuodeksi on sovittu myös useampi integraatio. 

Edellisten lisäksi pääsimme toteuttamaan useita tietovarasto-, datamigraatio- ja master data –projekteja. Näistä esimerkkinä mm. yhteistyö Vantaan Energian kanssa kunnossapidon master datan hallinnassa Aveso Data Studiolla. 

Vuonna 2023 osallistuimme aktiivisesti alan tapahtumiin, kuten IFS Connect Nordics ja ERP Days Finland -tapahtumiin, joissa toimimme tapahtumasponsorina. Nämä olivat loistava tilaisuus verkostoitumiseen uusien ja nykyisten asiakkaidemme kanssa sekä kumppaneidemme tapaamiseen. Myös ensi vuonna tulemme osallistumaan IFS Nordics –tapahtumaan Kööpenhaminassa. Lämmin suositus kaikille IFS-asiakasyrityksille osallistua tapahtumaan; toivottavasti tapaamme myös ensi vuonna Kööpenhaminassa kumppaneitamme! Sen lisäksi IFS järjestää myös IFS Finland -asiakaspäivät Helsingissä huhtikuussa, joten tavataan toivottavasti myös siellä.

Vielä loppuun lämpimät kiitokset asiakkaillemme, yhteistyökumppaneillemme ja koko Aveson verkostolle kuluneesta vuodesta! Oikein hyvää ja rauhallista joulua kaikille sekä onnellista uutta vuotta!