Energia-alan (U&R) yritykset ovat jo pitkään olleet omistautuneita edistämään digitaalista muutosta, jonka avulla pyritään saavuttamaan merkittäviä kehitysaskeleita prosessi tehokkuudessa, vastaamaan kasvavaan energiakysyntään sekä vastaamaan ilmastonmuutoksen tuomiin haasteisiin. Vuonna 2024 energia-alan yritykset ottavat jälleen uusia kehitysaskelia liiketoimintansa digitalisoimiseen integroitujen järjestelmien avulla ja hyödyntämällä uusia ja kehittyviä teknologioita, kuten tekoälyä ja automaatiota.
IFS:n Carol Johnston, IFS:n EU&R VP, kirjoitti blogikirjoituksen markkinanäkemyksistään energia-alalle. Blogissa esitellään kolme ennustetta, joilla on merkittävä vaikutus energia-alan maisemaan vuonna 2024. Ohessa tiivistys IFS:n Johnstonin ennustuksista:
Integroidut järjestelmät tekoälyllä ja automaatiolla
Ennustus 1: Vuonna 2024 integroitujen järjestelmien kysynnän odotetaan kasvavan 50 %.
Digitaalinen muutos pysyy keskeisenä kasvun ajurina teollisuudelle. Digitaalisen muutoksen ajurina toimivat ensisijaisesti tekoäly, IoT ja muut älykkäät teknologiat. Vuonna 2024 energia-ala jatkaa kehittymistään kohti joustavaa ja integroitua ympäristöä, joka tukee alan jatkuvaa innovaatiota ja nopeita muutoksia.
Järjestelmädatan laajempi hyödyntäminen tukee uusia liiketoimintaideoita ja innovatiivisia käyttötapauksia. Älykkäät järjestelmät eivät enää rajoitu vain “kyllä/ei”-päätösten tukemiseen. Ne tuottavat aktiivisesti suunnitelmia ja suosituksia häiriöiden ratkaisemiseksi ennen kuin ne vaikuttavat tuottavuuteen ottaen huomioon erilaiset rajoitukset, kuten rajallisen inventaarion tai resurssien saatavuuden. Esimerkiksi ne voivat ennustaa laitteen vian ja ehdottaa optimaalista resurssien jakoa käyttäen dataa useista moduuleista. Toinen esimerkki on aikataulujen säätäminen vastaamaan toimitusketjuongelmia tai riittämätöntä osien inventaariota. Hyödyntämällä datarikasta ympäristöä järjestelmät auttavat yrityksiä optimoimaan tuottavuutta.
Vedenhallinnan tärkeys korostuu
Ennustus 2: Vain 0,5 % maapallon vedestä katsotaan käyttökelpoiseksi ja ilmastonmuutos pahentaa vesipulan ongelmaa, joten tehokas vedenhallinta on muuttumassa kriittiseksi liiketoimintaprioriteetiksi.
Vuonna 2024 älyanturien ja älymittareiden käyttöönoton odotetaan kasvavan 100 % veden hävikin vähentämiseksi ja vuotojen havaitsemiseksi. Yritykset toteuttavat erilaisia strategioita, kuten veden säästämistä ja infrastruktuurin parantamista tämän haasteen ratkaisemiseksi.
IFS:n kunnossapito- ja huoltoasiakkaat ovat ottamassa käyttöön monenlaisia strategioita veden niukkuuden torjumiseksi, mukaan lukien:
-
- Vedenkulutuksen ja -hukan vähentäminen
-
- Vesisuodatusjärjestelmien kehittäminen
-
- Suoalueiden suojeleminen
-
- Kastelutehokkuuden parantaminen
-
- Vesivaraston lisääminen säiliöihin
-
- Meriveden desalinointi.
Hiilidioksidin talteenotto ja varastointi (CCS) lisääntyy
Ennustus 3: Ilmastonmuutoksen torjumisen kiireellisyyden kasvaessa hiilidioksidin talteenoton ja varastoinnin (CCS) käytön odotetaan lisääntyvän 30 % vuonna 2024.
CCS sisältää hiilidioksidipäästöjen keräämisen teollisuuden prosesseista ja niiden varastoinnin maan alle estämään niiden vapautumisen ilmakehään. Voimalaitokset ja muut teollisuuden alat toteuttavat innovatiivisia CCS-strategioita hiilidioksidipäästöjen vähentämiseksi ja kestävyystavoitteiden saavuttamiseksi.
Lue IFS:n ja Carol Johnstonin alkuperäinen blogikirjoitus, jossa ennustuksia avattu enemmän: IFS:n blogi
IFS Cloud energia-alalle:
IFS Cloud tarjoaa energia-alan yrityksille yhtenäisen integroidun alustan toimintojen virtaviivaistamiseen, omaisuuden hallintaan ja resurssien optimointiin. Vahvan omaisuuden elinkaaren hallinnan ja kehittyneen aikataulutuksen avulla se auttaa yrityksiä minimoimaan kustannuksia ja maksimoimaan tuottavuuden säilyttäen samalla sääntelyvaatimukset. Järjestelmän reaaliaikainen data mahdollistaa datavetoisen päätöksenteon, kun taas skaalautuvuus ja joustavuus varmistavat, että järjestelmä voi kasvaa yrityksen mukana tehden IFS Cloudista kattavan ja mukautuvan ratkaisun energiayrityksille.
Lue lisää IFS Cloud -järjestelmästä energiateollisuuteen: IFS Cloud energia-alalle