Yleisesti järjestelmän käyttäjäystävällisyys liittyy siihen, kuinka helppoa järjestelmää on käyttää (rakenne/navigoiminen/jne.), kuinka ajantasaiset/modernit teknologiat tukevat toimintoja, missä ja milloin järjestelmää voi käyttää (pilviratkaisut/mobiilikäyttöliittymät/jne.), onko järjestelmä visuaalisesti miellyttävä sekä miten staattinen tai helposti personoitavissa järjestelmä on.
IFS pärjää usein erinomaisesti erilaisissa ERP-käyttäjäarvioinneissa ja saa niissä korkeita pisteitä. IFS on panostanut paljon, että heidän järjestelmänsä käyttäjäkokemus (UX) olisi mahdollisimman hyvä. Mutta miten tämä näkyy järjestelmässä? Videolla muutama nosto IFS Cloudin ominaisuuksista ja miten käyttäjäystävällisyys näkyy järjestelmän suunnittelussa.
Ensinnäkin IFS Cloud ERP-järjestelmän responsiivinen selainpohjainen käyttöliittymä toimii jokaisella näytöllä – myös mobiilissa. IFS Cloud Aurena -mobiilikäyttöliittymä varmistaa, että esimerkiksi työtehtävien kirjaukset ja dokumentoinnit voi tehdä mistä ja milloin vain, joten ERP-järjestelmä kulkee aina mukana myös taskussa.
Toiseksi järjestelmän valmiit toimialakohtaiset määritykset ja ”default” Lobby-alueet mahdollistavat loogisen ja helposti navigoitavan hierarkkisen kokonaisuuden. Intuitiivinen käyttöliittymä mahdollistaa järjestelmän ja esimerkiksi erilaisten näkymien personoinnin monipuolisesti jokaisen käyttäjän omiin mieltymyksiin ja tarpeisiin sopivaksi – ilman vaativaa koodaamista ja isoja räätälöintiprojekteja. Eli järjestelmäkäyttäjä laskeutuu aina työpäivän aluksi omalle työlleen relevantille laskeutumissivulle tai eteisalueelle näkymään, josta löytyy kaikki relevantti informaatio ilman ylimääräistä navigointia.
Kolmanneksi IFS Cloud -järjestelmän modernit toiminnot täyttävät kattavasti nykystandardien mukaiset vaatimukset toiminnallisuudessa ja helppoudessa. IFS Cloudissa on perinteisemmät käyttäjäystävälliset toiminnot, kuten shortcut-näppäimet, intuitiiviset ohjeet järjestelmän sisällä (kenttäkuvaukset, järjestelmä dokumentaatio verkossa), lohkonäkymien vaihto mieleiseksi, hakujen tallennus/jakaminen, hakujen suosikiksi lisääminen ja paljon muuta. Perinteisempien toimintojen lisäksi järjestelmä hyödyntää ja tukee tekoälyä, robotiikkaa ja automaatiota toiminnoissaan. IFS:llä on kaksi isompaa järjestelmäpäivitystä vuodessa sekä jokaisena kuukautena palvelupäivitykset, jotka pitävät järjestelmän toiminnot, ominaisuudet ja tietoturvan ajan tasalla myös jatkossakin.